Niveau 3

Opleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang

De kinderopvang is een branche waarbij het een uitdaging is om geschoold personeel te vinden. Bij Rivor Volwassenenonderwijs kunnen we werkgevers van de kinderopvangbranche helpen met het (om) scholen van personeel. Heb je potentiële medewerkers die graag in de kinderopvang willen werken, maar de papieren niet hebben? Wij kunnen samen met jou kijken naar de mogelijkheden om jouw medewerkers zo snel mogelijk op te leiden tot Pedagogisch Medewerker Kinderopvang. Jouw medewerkers ontvangen na het afronden van het opleidingstraject een mbo-diploma of certificaat.

Type BBL
Niveau 3
Erkenning Minister van OCW
Duur Maximaal 3 jaar

Wat is het verschil tussen een mbo-certificaat en een mbo-opleiding?

Een mbo-certificaat is een kortdurende scholing voor bepaalde competenties die de medewerkers moet kunnen uitvoeren. Deze scholing is volledig in de praktijk en de medewerkers worden getraind bepaalde werkzaamheden en skills uit te kunnen voeren. Na het positief afronden van het traject krijgt de medewerker een mbo-certificaat. 

Een mbo-opleiding duurt langer dan een mbo-certificaat, want de medewerker volgt een volledige opleiding en krijgt bij afronding ook een erkend mbo-diploma. De medewerker volgt bij een mbo-opleiding naast praktijklessen op de werkvloer ook theorielessen. In overleg met de werkgever kunnen de theorielessen voor de medewerkers ook op de werkvloer gegeven worden.

Brochure aanvragen Contact opnemen Aanmelden

Nicolette Dijkhuis

Coördinator Gezondheidszorg en Welzijn