Certificaat Pedagogisch Klimaat in de kinderopvang

Ben jij werkzaam als gastouder, wil je jouw kennis of vaardigheden verbeteren én de kwaliteit van kinderopvang verbeteren? Dan is het certificaat Pedagogisch Klimaat in de kinderopvang een goede stap in je loopbaan.

Met dit certificaat wordt de opleiding van gastouder niveau 2 uitgebreid en word je breder inzetbaar. Denk hierbij aan de mogelijk om te werken in de kinderopvang. Tijdens deze opleiding wordt de kennis die opgedaan is in de opleiding voor gastouder aan de hand van drie casussen verder aangevuld en verdiept tot niveau 3. De taken, verantwoordelijkheden en beroepshouding van een pedagogisch medewerker in de kinderopvang komen bij alle onderdelen aan bod.

Kosten
€ 935,00
Type
Hybride
Startdatum
Februari 2024
Niveau
MBO
Erkenning
Certificaat
Duur
32 weken

Wat kun je met het certificaat?

Het behalen van het certificaat Pedagogisch Klimaat in de kinderopvang opent verschillende deuren en biedt talloze mogelijkheden voor jouw carrière in de kinderopvangsector. Hier zijn enkele voordelen en mogelijkheden die dit certificaat met zich meebrengt:

  1. Uitbreiding van je kennis en vaardigheden: Met dit certificaat kun je je kennis en vaardigheden op het gebied van pedagogiek en kinderopvang naar een hoger niveau tillen. Je zult dieper ingaan op de belangrijkste aspecten van het pedagogisch klimaat, wat je in staat stelt om de ontwikkeling en het welzijn van kinderen nog effectiever te ondersteunen.
  2. Breder inzetbaar: Het certificaat verbreedt je inzetbaarheid. Voor gastouders die al werkzaam zijn, betekent dit dat je je diensten kunt uitbreiden en aanbieden in verschillende contexten binnen de kinderopvang. Dit kan onder andere deuren openen naar werken in kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang of andere pedagogische settings.
  3. Niveau 3 pedagogisch medewerker: Tijdens de opleiding wordt de kennis die je hebt opgedaan tijdens de opleiding voor gastouder verder aangevuld en verdiept tot niveau 3. Dit betekent dat je op een meer verantwoordelijke en gespecialiseerde manier kunt werken met kinderen. Je zult worden uitgerust met de kennis en vaardigheden om hun ontwikkeling te stimuleren en een positieve invloed op hun leven uit te oefenen.
  4. Meer verantwoordelijkheden: Met dit certificaat komen ook meer verantwoordelijkheden. Je zult in staat zijn om een bredere rol te spelen in het begeleiden van kinderen, het ontwerpen van educatieve programma’s en het waarborgen van een veilige en stimulerende omgeving.
  5. Carrièrekansen: Het behalen van het certificaat kan ook nieuwe carrièremogelijkheden openen. Je kunt streven naar functies met meer verantwoordelijkheden in de kinderopvangsector, zoals leidinggevende posities of specialistische functies op het gebied van pedagogisch beleid.

Alles wat je moet weten

De opleiding duurt in totaal 32 weken.

  • 16 lesdagen online
  • 16 lesdagen fysiek bij ROC Rivor Tiel of op de locatie waar je werkzaam bent (neem hiervoor contact op)

De lessen zijn van 16.00 – 20.00 uur.

Aan de hand van 3 casussen (praktijksituaties) wordt de kennis niveau 2 toegepast en vindt er verdieping plaats op niveau 3.
– Casus 1: Methodiek​
– Casus 2: Begeleiden bij activiteiten​
– Casus 3: Persoonlijke zorg verlenen aan kinderen​

– Bespreken en afronding van casus één tot en met drie.
– Leermodule ontwikkelingspsychologie
– Module Pedagogiek
– Module opvoeden en begeleiden in bijzondere situaties
– Afronding en examinering middels simulatie

Deze cursus start in februari en er zijn nog een aantal plekken open. Wees er snel bij! Daarnaast heb je een laptop met Windows, Office-pakket en een goed werkende virusscanner in bezit hebben.

De kosten totale kosten voor het certificaat bedragen: €935,-

Goedenavond!

Vragen over deze cursus?

Heb je interesse in deze cursus, schrijf je dan in door het aanmeldformulier in te vullen.

Voor vragen over de cursus kun je contact opnemen met Sandra Leijdens via info@rivorvolwassenenonderwijs.nl of 0344-656220.

"*" geeft vereiste velden aan

Waar gaat je vraag over?*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Kosten
€ 935,00
Type
Hybride
Startdatum
Februari 2024
Niveau
MBO
Erkenning
Certificaat
Duur
32 weken