Niveau Gevorderd

Certificaat Pedagogisch Klimaat in de kinderopvang

Ben jij werkzaam als gastouder, wil je jouw kennis of vaardigheden verbeteren én de kwaliteit van kinderopvang verbeteren? Dan is het certificaat Pedagogisch Klimaat in de kinderopvang een goede stap in je loopbaan.

Met dit certificaat wordt de opleiding van gastouder niveau 2 uitgebreid en word je breder inzetbaar. Denk hierbij aan de mogelijk om te werken in de kinderopvang. Tijdens deze opleiding wordt de kennis die opgedaan is in de opleiding voor gastouder aan de hand van drie casussen verder aangevuld en verdiept tot niveau 3. De taken, verantwoordelijkheden en beroepshouding van een pedagogisch medewerker in de kinderopvang komen bij alle onderdelen aan bod.

Duur

De opleiding duurt in totaal 32 weken.

  • 16 lesdagen online
  • 16 lesdagen fysiek bij ROC Rivor Tiel of op de locatie waar je werkzaam bent

De lessen zijn van 16.00-20.00 uur.

 

Waar?

De opleiding wordt zowel fysiek als online gegeven. De fysieke lessen worden gegeven bij ROC Rivor in Tiel of op de locatie waar je werkzaam bent. De lessen worden als volgt ingedeeld:

1.Online
Aan de hand van 3 casussen (praktijksituaties) wordt de kennis niveau 2 toegepast en vindt er verdieping plaats op niveau 3.
– Casus 1: Methodiek​
– Casus 2: Begeleiden bij activiteiten​
– Casus 3: Persoonlijke zorg verlenen aan kinderen​

2.Lessen op locatie
– Bespreken en afronding van casus 1 tm 3
– Leermodule ontwikkelingspsychologie
– Module Pedagogiek
– Module opvoeden en begeleiden in bijzondere situaties
– Afronding en examinering middels simulatie

Specificaties

  • De kosten totale kosten voor het certificaat bedragen: €935,-
  • De startdatum is in februari 2024

Daarnaast dient de deelnemer in het bezit te zijn van een laptop met Windows en een Office-pakket en een goed werkende virusscanner.

Mocht je interesse hebben in deze route en passen de voorwaarden? Schrijf je dan in door het digitale aanmeldformulier in te vullen. Vermeld daarbij welke route je kiest met startdatum. Je kunt het aanmeldformulier sturen naar info@rivorvolwassenenonderwijs.nl.

Voor vragen over de opleiding kun je contact opnemen met Miriam Roozeman via info@rivorvolwassenenonderwijs.nl of 0344 656220

 

Type Cursus
Niveau MBO Gevorderd
Erkenning Certificaat
Duur 36 weken
Startdatum Februari 2024
Prijs 935