Educatie

Iedereen heeft recht op persoonlijke ontwikkeling. Ook als leren niet altijd gemakkelijk is. Soms is de stap om te gaan leren best spannend, maar als de stap eenmaal is gezet, dan word je er gelukkiger gezonder en productiever van. Ziekteverzuim van medewerkers gaat daardoor omlaag.

Een scholing volgen, is niet alleen weggelegd voor hoger opgeleiden. Wij richten ons juist op mensen die hun basisvaardigheden willen ontwikkelen: beter lezen, schrijven, Nederlands spreken, rekenen en omgaan met de computer.

14% heeft moeite met lezen, schrijven en/of rekenen
40% van de mensen met een vmbo-diploma of mbo 1 is laaggeletterd
39% voelt zich na een taalcursus fysieker
53% voelt zich na een taalcursus mentaal gezonder
21% vindt een betaalde baan of groeit door in de huidige baan
50% is tijdens en na een taalcursus is minder eenzaam

Ontwikkelen en opleiden Educatie: Leren op de werkvloer, samen bepalen we het opleidingstraject

Jezelf en medewerkers naar een hoger niveau brengen, maakt trots. Voor beide partijen. Met een opleiding of incompany training kan dat met een minimale impact op je organisatie en maximaal rendement. Onze professionals begeleiden het hele opleidingstraject. Het traject stemmen wij af op de individuele leerbehoeften van de medewerker en op de wensen van de organisatie. Als dat nodig is, heeft iedere deelnemer zijn of haar eigen leerroute. Deelnemers hebben daarbij niet persé een vooropleiding nodig.

Voor veel opleidingen en incompany trainingen is subsidie beschikbaar. De investering die je als organisatie moet doen, is daarmee vaak lager dan in eerste instantie wordt gedacht. Medewerkers hebben mogelijk ook individueel recht op subsidie. Tijdens het kennismakingsgesprek vertellen wij je of een medewerker of bedrijf in aanmerking komt voor een subsidie, hoe je een aanvraag doet en wat het vervolg is.

Lees meer over educatie

Contact opnemen

Opleiden en ontwikkelen van medewerkers: Maatwerk en praktische toepasbaarheid als uitgangspunt.

Je kan bij ons kiezen uit verschillende opleidingsmogelijkheden. Alle educatie is maatwerk. We stemmen binnen de lesgroepen de inhoud, snelheid en werkvormen af op de leerbehoefte van de deelnemer en de wensen van de werkgever. Alles wat de deelnemer leert, kan direct worden toegepast in de praktijk. Of die praktijk nou een baan, de supermarkt of een hele andere situatie is. Dit noemen wij betekenisvol leren.

We werken in de regio nauw samen met veel verschillende partners binnen het Taalakkoord. Zo hebben we samen met de bibliotheek en welzijnsorganisaties Leerhuizen, Taalhuizen en Leerpunten waar mensen zonder afspraak naar binnen kunnen lopen voor hulp op het gebied van de basisvaardigheden. Bijvoorbeeld het Leerhuis in de Rosmolen in gemeente West-Maas en Waal, de Pluk in de gemeente West-Betuwe en Leerpunten in onder andere Dodewaard en Beusichem. Samen met de partners worden er regelmatig korte opleidingen georganiseerd. Bijvoorbeeld een kort traject over gezond koken met recepten van het internet.

Naast educatie bieden we ook inburgeringstrajecten aan. Wil je daar meer over weten, klik dan hier.

Jezelf ontwikkelen

Heb je zelf moeite met lezen of schrijven? Of voel je je onzeker als je een mailtje moet sturen? Bij ons leer je de basisvaardigheden hoe je dat moet doen. Daarnaast leer je nog veel meer dingen. Iedereen heeft namelijk recht op persoonlijke ontwikkeling. Ook als leren niet altijd makkelijk is. Soms is de stap om te gaan leren best spannend. Maar heb je de stap eenmaal gezet, dan wordt je er echt gelukkiger, gezonder en productiever van.

Leren werkt het beste als je het kan toepassen op je eigen situatie. Alles wat je bij ons leert, sluit altijd aan bij de praktijk. Je zal merken dat je motivatie tijdens het leertraject vrijwel direct verandert op een positieve manier. De lessen zijn in kleine veilige groepjes en de inhoud is afwisselend, van rollenspellen en leren uit een boek tot online learning platform. Als deelnemer krijg je intensieve persoonlijke begeleiding van onze professionele docenten.

Je kan bij ons voor het juiste opleidingsadvies zonder afspraak binnenlopen in de Leerhuizen en Taalhuizen. Die verzorgen we samen met de bibliotheek. Via deze link vind je het taal/leerhuis bij jou in de buurt: https://www.bibliotheekrivierenland.nl/leren/digi-taalhuis-leerhuis.html. Bijvoorbeeld in Zinder in Tiel of in de Pluk in Geldermalsen. Je kunt ook leren in een groep op school.

In de regio Rivierenland zijn op 20 verschillende locaties educatielessen beschikbaar. Er zijn lesgroepen waar je één of twee keer per week les krijgt op je eigen niveau. Je kunt kosteloos deelnemen aan deze trajecten, omdat de gemeente dit subsidieert.

Lisanne Veraart

Coördinator Educatie en Inburgering