Transport en logistiek

De logistieke branche is altijd in beweging. En ons onderwijs verandert met de trends van deze sector mee. De implementatie van nieuwe technologieƫn en software is daar een mooi voorbeeld van.

De behoeften verschillen per organisatie en daar spelen we continu op in. De competenties van je medewerkers spelen hierin een belangrijke rol. Er zijn verschillende leertrajecten op maat mogelijk om medewerkers nieuwe vaardigheden en werkprocessen te leren. Voor werkgevers maakt bijvoorbeeld de praktijkverklaring duidelijk welke competenties een werknemer heeft en welk leertraject het meest aansluit.

Dankzij onderwijs neemt de veiligheid toe
Opleiden verhoogt de productiviteit
Opleiden zorgt ervoor dat er mindere fouten worden gemaakt
Scholing vergroot de kwaliteit van het werk

Voor sommige werknemers is het behalen van een mbo-diploma of mbo-certificaat net een brug te ver. Praktijkleren met de praktijkverklaring biedt dan uitkomst. De medewerkers ontvangen een praktijkverklaring voor de werkprocessen (zoals voorraadbeheer of het logistieke administratieve proces) die ze op de werkvloer hebben geleerd. Het gebeurt regelmatig dat dat voor werknemers de eerste keer is dat ze een officieel document van een onderwijsinstelling ontvangen. Iets waar ze trots op mogen zijn!

Heb je vragen? Wij helpen je verder

Voor elke sector staat een projectmanager klaar die al je vragen kan beantwoorden.

Leren terwijl je werkt. Dat zijn, als je in de transport en logistieke sector werkt, werkzaamheden die onderdeel zijn van het logistieke proces. Bijvoorbeeld lossen, controleren, opslaan, sorteren, ompakken van goederen of voorraadbeheer. Voor de werkzaamheden die je leert, krijg je een officieel erkend certificaat of een praktijkverklaring.

Heb je vragen? Wij helpen je verder

Voor elke sector staat een projectmanager klaar die al je vragen kan beantwoorden.

Onze partners

Sandra Leijdens

Coƶrdinator Economie, Dienstverlening, Techniek en Logistiek