Niveau 4

Opleiding Verpleegkundige niveau 4

De Gezondheidszorg staat te springen om nieuwe collega’s. Als Verpleegkundige kun je het verschil maken in iemands leven. Wil jij jezelf om- of bijscholen tot Verpleegkundige? Dat kan bij Rivor Volwassenenonderwijs. De opleiding Verpleegkundige wordt intern bij jouw (nieuwe) werkgever gegeven of op één van onze schoollocaties.

Type BBL
Niveau 4
Erkenning Minister van OCW
Duur 4 jaar

De opleiding Verpleegkundige

Tijdens het opleidingstraject tot Verpleegkundige verdiep je je in: anatomie, fysiologie en het verlenen van (basis)zorg. Ook leer je het coördineren van: zorg, het opstellen van een zorgplan en het ontwikkelen van een professionele beroepshouding.

Wat doe je als MBO Verpleegkundige?

Als Verpleegkundige kun je aan de slag in verschillende werkvelden van de verpleging en verzorging. Je bent in je werk flexibel en alert. In teamverband ben je verantwoordelijk voor de persoonlijke verzorging van de zorgvragers. Daarnaast voer je verpleegtechnische vaardigheden uit en begeleid je de zorgvrager in zijn of haar omgeving.

Leren via het social learning platform

Alle deelnemers krijgen tijdens het opleidingstraject toegang tot het social learning platform dat specifiek voor hen en de organisatie wordt ingericht. Op het platform wordt lesstof in de vorm van online content aangeboden zoals: trainingen, theorie, video’s en podcast. Het social learning platform vormt de basis voor het opleidingstraject waar de deelnemers van én met elkaar leren.

Erkend mbo diploma

Nadat je het opleidingstraject succesvol hebt afgerond, krijg je een officieel erkend mbo niveau 4 diploma. Met dit diploma kan je aan de slag als Verpleegkundige en/of verder studeren aan het Hbo.

Meer informatie

Wil je meer weten over de mogelijkheden om jouw medewerkers op te leiden tot Verpleegkundige? Navigeer hieronder naar meer informatie of neem contact met ons op.

Nicolette Dijkhuis

Coördinator Gezondheidszorg en Welzijn