Niveau 3

Opleiding Verzorgende-IG niveau 3

Wil jij de volgende stap van je carrière in de zorg zetten? Bij Rivor Volwassenenonderwijs kan je de opleiding Verzorgende-IG op niveau 3 volgen om je te laten om- of bijscholen in de zorg. Deze opleiding wordt intern bij jouw (nieuwe) werkgever gegeven of op één van onze schoollocaties.

Type BBL
Niveau 3
Erkenning Minister van OCW
Duur 3 jaar

De opleiding Verzorgende-IG

Tijdens het opleidingstraject leer je het ondersteunen van zorgvragers bij persoonlijke verzorging, huishouden, wonen,dagbesteding en activiteiten. Natuurlijk leer je de theorie, maar je leert ook veel in de praktijk bij je werkgever.

Wat doe je als Verzorgende-IG?

Als Verzorgende-IG sluiten je werkzaamheden zoveel mogelijk aan bij de wensen en gewoonten van de zorgvrager. Je stimuleert zijn of haar zelfredzaamheid en samenredzaamheid. Je begeleidt de zorgvrager bij het leren leven met een beperking of het behouden/vergroten van de eigen regie. Als de zorgvrager en naastbetrokkenen dit zelf niet meer kunnen doen, neem jij deze zorg over.

Leren via het social learning platform

Alle deelnemers krijgen tijdens het opleidingstraject toegang tot het social learning platform welke specifiek voor hen en de organisatie wordt ingericht. Op het platform wordt lesstof in de vorm van online content aangeboden zoals: trainingen, theorie, video’s en podcasts. Het social learning platform vormt de basis voor het opleidingstraject waar de deelnemers van én met elkaar leren.

Erkend mbo-diploma

Nadat je het opleidingstraject succesvol hebt afgerond, krijg je een officieel erkend mbo niveau 3 diploma. Met dit diploma kan je aan de slag als Verzorgende-IG. Wil je verder leren? Dan is de volgende stap een opleiding- of certificaattraject op niveau 4.

Meer informatie

Wil je meer weten over de mogelijkheden om jouw medewerkers op te leiden tot Verzorgende-IG? Neem contact met ons op of meld een medewerker (of jezelf) aan. Voor meer details over de opleiding, download de factsheet.

Nicolette Dijkhuis

Coördinator Gezondheidszorg en Welzijn