Niveau 2

Opleiding tot Retailmedewerker

Zijn jouw medewerkers in de Retail toe aan een volgende carrièrestap? Dan is het opleidingstraject tot Retailmedewerker op niveau 2 interessant voor jou als werkgever. We kunnen ons goed voorstellen dat de medewerkers een diploma of certificaat willen hebben voor wat ze op de werkvloer uitvoeren. Daarom biedt Rivor Volwassenenonderwijs diverse trajecten om jouw medewerkers met een glimlach én een diploma/certificaat naar het werk te laten gaan. 

Type BBL
Niveau 2
Erkenning Minister van OCW
Duur Maximaal 2 jaar

Wat is het verschil tussen een praktijkverklaring en een mbo-opleiding?

Een praktijkverklaring is een kortdurende scholing voor bepaalde taken/werkzaamheden die de medewerker volledig op de werkvloer kan leren en uitvoeren. Na het afronden van het traject ontvangt de medewerker een verklaring dat hij/zij de bepaalde taken/werkzaamheden kan uitvoeren.

Een mbo-opleiding duurt vaak langer dan een praktijkverklaring, want de medewerker volgt een volledige opleiding en krijgt bij afronding ook een erkend mbo-diploma. De medewerker volgt bij een mbo-opleiding naast praktijklessen op de werkvloer ook theorielessen. In overleg met de werkgever kunnen de theorielessen voor de medewerker ook op de werkvloer gegeven worden.

Brochure aanvragen Contact opnemen Aanmelden

Sandra Leijdens

Coördinator Economie, Dienstverlening, Techniek en Logistiek