Wil jij echt het verschil maken voor een ander?
Word dan Zorgrunner!
Als zorgrunner sta jij klaar voor de bewoners en tegelijkertijd ondersteun je daarmee de zorg- en welzijnsmedewerkers. Je taken kunnen per afdeling en type bewoners (zoals ouderen met dementie en/of lichamelijke zorgvraag en/of niet aangeboren hersenletsel) verschillen.
Wat leert de zorgrunner?
In de trainingen (vier avonden) krijgt de zorgrunner een aantal basisvaardigheden aangeleerd en krijg je basiskennis over verschillende doelgroepen en ziektebeelden, omgaan met privacyregels en hygiënisch werken.
- Dag 1: Kennismaken met het werkveld en de taken van een zorgrunner.
- Dag 2: Communicatie en enkele veel voorkomende ziekte beelden & huishoudelijke ondersteuning.
- Dag 3: Ondersteunen bij activiteiten en rapportage en overdracht.
- Dag 4: Ondersteuning van de verzorgende bij activiteiten zoals eten, drinken, wassen, aan- en uitkleden en bewegen. En veilig werken, hoe doe je dat?
De inhoud van de lessen bestaat uit een mix van werkvormen. Je krijgt uitleg en je gaat praktisch oefenen, bijvoorbeeld met het rijden van een rolstoel.
In de training komen onderdelen van de opleiding Helpende Zorg en Welzijn niveau 2 aan bod:
- Ondersteunt bij wonen en huishouden P2-K1-W1
- Ondersteunt bij persoonlijke zorg en ADL P2-K1-W2
- Assisteert bij de uitvoering van sociale en recreatieve activiteiten P2-K2-W3
Voor wie is deze training?
Ben jij student of zit je in je eindexamenjaar? Dan is deze training sowieso geschikt voor jou. Behoor je tot een andere doelgroep? Ook dan kan deze training geschikt zijn voor jou, maar dat checken we graag even. Neem dan contact op met Yvonne Smets via y.smets@wzw.nl. Er zijn verder geen toelatingseisen.
Kosten training
De training voor de training bedragen 350 euro per zorgrunner. De kosten worden betaald door de zorgorganisatie. De training gaat door bij 10 aanmeldingen.
Zorgrunner aanmelden
Aanmelden zorgrunner
Meld hier als organisatie de zorgrunners aan voor de trainingen in 2024 en 2025.