Niveau 2

Diplomaroute Logistiek medewerker (niveau 2).

De logistieke branche is altijd in beweging. En ons onderwijs verandert met de trends van deze sector mee. De implementatie van nieuwe technologieën en software is daar een mooi voorbeeld van.

De behoeften verschillen per organisatie en daar spelen we continu op in. De competenties van medewerkers spelen hierin een belangrijke rol. Er zijn verschillende leertrajecten op maat mogelijk om medewerkers nieuwe vaardigheden en werkprocessen te leren. Een daar van is een diplomaroute. Voor werkgevers maakt de diplomaroute duidelijk welke competenties een werknemer heeft en is het vinden van een baan die bij je past gemakkelijker.

Een logistiek medewerker voert meestal uitvoerende taken uit om de goederenstroom te verwerken. Het werk van een logistiek medewerker vormt een belangrijke schakel in de totale logistieke keten! Een diplomaroute is iets anders dan een opleiding. Er hoeven geen lessen gevolgd te worden, maar een deelnemer doet meteen examen. Niet iedereen wordt toegelaten tot de examens. Een deelnemer wordt alleen toegelaten wanneer hij/zij voldoende praktijkervaring heeft.

Toelatingseisen

  • 21 jaar of ouder
  • Spreekt en schrijft Nederlands
  • Je kunt deelnemen aan deze opleiding als je minimaal beschikt over een diploma LBO, VMBO basisberoepsgericht.
  • Je hebt in de afgelopen twee jaar minimaal 400 uur praktijkervaring opgedaan, waarvan minimaal 100 uur in het afgelopen jaar.
  • Je hebt voldoende ervaring met alle aspecten waar een logistiek medewerker mee te maken krijgt.
  • Je voldoet aan de wettelijk vooropleidingseis en kunt dat aantoonbaar maken met een kopie van je diploma, of je beschikt over voldoende praktijkervaring waardoor je in aanmerking komt voor een toelatingsonderzoek.

Diplomaroute Logistiek medewerker

Na je inschrijving voor de diplomaroute, krijg je per mail een bevestiging van je inschrijving en de inloggegevens voor je persoonlijk account. In dit account vind je het intakeformulier. Dit formulier vul je in, waarna wij een afspraak met je maken voor een telefonische intake. Tijdens deze intake controleren wij of je voldoende praktijkervaring hebt met de aspecten waar een logistiek medewerker mee te maken heeft.

Als uit het intakegesprek blijkt dat je onvoldoende praktijkervaring hebt, geven wij aan waar jij je praktijkervaring nog moet aanvullen. Hiervoor krijg je drie maanden de tijd. Na deze periode volgt een afrondend intakegesprek. Als dit gesprek positief afgesloten kan worden kun je starten met de diplomaroute.

De centrale examens Nederlands en rekenen zijn een verplicht onderdeel bij de diplomaroute Logistiek medewerker.

Het is niet verplicht om te starten met de centrale examens Nederlands en rekenen. Als het beter in je planning past mag je ook beginnen met de schriftelijke examens en daarna de centrale examens doen. Kijk daarom goed in welke periode je de centrale examens wilt doen, voordat je de andere examendelen plant. De planning voor de centrale examinering kan worden afgestemd met onze backoffice.

 

Het schriftelijk theorie examen bij de diplomaroute Logistiek Medewerker kun je doen op een van de volgende locaties: Geldermalsen, Utrecht en Zwolle.

 

Als je de diplomaroute Logistiek Medewerker succesvol doorlopen hebt en alle examens voldoende hebt behaald, kom je in aanmerking voor een officieel erkend mbo-niveau 2 diploma.

De uitslag van de examens Nederlands en rekenen tellen mee voor de zak-slaagkans.

Praktische info

Startdata
Je kunt met de diplomaroute starten wanneer je wilt. Dit is het hele jaar door mogelijk.

Duur
De duur van de diplomaroute hangt af van jouw eigen tempo. Gemiddeld heb je 8 maanden nodig om het hele examentraject te doorlopen.

Locaties
De schriftelijke examens vinden plaats in Zwolle, Tiel en Utrecht.

Herkansen
Alle examenonderdelen kunnen maximaal één keer herkanst worden.

Kosten
De kosten voor de totale diplomaroute bedragen € 1885,00. Dit is exclusief de kosten voor eventuele herkansingen. Dit bedrag wordt in twee termijnen aan je gefactureerd: termijn 1 à € 635,00 bij de start van de diplomaroute en termijn 2 à € 1250,00 als de examens gepland gaan worden.

Tips
Schrijf je alleen in voor deze diplomaroute voor het diploma mbo 2 Logistiek Medewerker als je aan de toelatingseisen voldoet. ‘Je hebt geen recht op restitutie van de kosten als je het eerste deel van de diplomaroute niet afmaakt. Bijvoorbeeld als je niet toegelaten wordt tot de examens omdat je niet aan de toelatingseisen voldoet. Neem bij twijfel daarom eerst contact met ons op.

Type
Diplomaroute
Niveau
2