Niveau 4

Opleiding Onderwijsassistent

Het onderwijs is hard op zoek naar nieuwe collega’s. De werkdruk is hoog, daarom zijn onderwijsassistenten erg belangrijk in deze branche. Zij ondersteunen de leraren met de voorbereiding en het uitvoeren van de lessen. Heb jij medewerkers of potentiële medewerkers die nog niet geschoold zijn tot onderwijsassistent? Dan kan Rivor Volwassenenonderwijs jouw organisatie helpen. We kijken samen met jou hoe we zo snel mogelijk je medewerkers kunnen opleiden tot Onderwijsassistenten. Zodat jij je medewerkers nog beter in kunt zetten in de klas! Jouw medewerkers ontvangen na het afronden van het opleidingstraject een mbo-diploma of certificaat.

Type BBL
Niveau 4
Erkenning Minister van OCW
Duur Maximaal 3 jaar

Wat is het verschilt tussen een mbo-certificaat en een mbo-opleiding?

Een mbo-certificaat is een kortdurende scholing voor bepaalde competenties die de medewerkers moet kunnen uitvoeren. Deze scholing is volledig in de praktijk en de medewerkers worden getraind bepaalde werkzaamheden en skills uit te kunnen voeren. Na het positief afronden van het traject krijgt de medewerker een mbo-certificaat. 

Een mbo-opleiding duurt langer dan een mbo-certificaat, want de medewerker volgt een volledige opleiding en krijgt bij afronding ook een erkend mbo-diploma. De medewerker volgt bij een mbo-opleiding naast praktijklessen op de werkvloer ook theorielessen. In overleg met de werkgever kunnen de theorielessen voor de medewerkers ook op de werkvloer gegeven worden.

Brochure aanvragen Contact opnemen Aanmelden

Iris Bajric – van Viegen

Teamleider Backoffice