Niveau 3

Opleiding Begeleider Maatschappelijke Zorg niveau 3

Ben jij klaar voor een nieuwe uitdaging en spreekt de gezondheidszorg jou aan? Om te starten of verder te leren in de zorg, is een opleiding essentieel. Bij Rivor Volwassenenonderwijs bieden wij de opleiding Begeleider Maatschappelijke Zorg aan voor deelnemers die zich willen om- of bijscholen. Deze opleiding wordt intern bij jouw (nieuwe) werkgever gegeven of op één van onze schoollocaties.

Type BBL
Niveau 3
Erkenning Minister van OCW
Duur 3 jaar
gezondheidszorg

De opleiding Begeleider Maatschappelijke Zorg

Tijdens het opleidingstraject leer je het ondersteunen en begeleiden van zorgvragers in persoonlijke zorg en huishouden. Ook begeleid je de zorgvragers bij dagbesteding en activiteiten. Natuurlijk leer je daar de theorie van, maar je leert ook veel in de praktijk bij je werkgever.

Wat doe je als Begeleider Maatschappelijke Zorg?

Als Begeleider Maatschappelijke Zorg ondersteun je de zorgvrager in het dagelijks leven. Je zorgt ervoor dat de zorgvrager zoveel mogelijk de regie over zijn of haar eigen leven behoudt of vergroot. Jouw werkzaamheden bestaan uit zorg verlenen aan de zorgvrager, begeleiding en het organiseren van activiteiten.

Leren via het social learning platform

Alle deelnemers krijgen tijdens het opleidingstraject toegang tot het social learning platform dat specifiek voor hen en de organisatie wordt ingericht. Op het platform wordt lesstof in de vorm van online content aangeboden zoals trainingen, theorie, video’s en podcasts. Het social learning platform vormt de basis voor het opleidingstraject waar de deelnemers van én met elkaar leren.

Erkend mbo-diploma

Nadat je het opleidingstraject succesvol hebt afgerond, krijg je een officieel erkend mbo niveau 3 diploma. Met dit diploma kan je gaan werken als Begeleider Maatschappelijke Zorg. Wil je verder leren? Dan kan je na het behalen van je diploma beginnen met een opleiding- of certificaattraject op niveau 4.

Meer informatie

Wil je meer weten over de mogelijkheden om jouw medewerkers op te leiden tot Begeleider Maatschappelijke Zorg? Neem contact met ons op of meld een medewerker (of jezelf) aan. Voor meer details over de opleiding, download de factsheet.

Nicolette Dijkhuis

Coördinator Gezondheidszorg en Welzijn