Niveau 2

Opleiding Helpende Zorg en Welzijn niveau 2

Wil jij je om- of bijscholen in de zorg en heb je nog geen ervaring? Start dan met het opleidingstraject Helpende Zorg en Welzijn bij Rivor Volwassenenonderwijs. Deze niveau 2 opleiding wordt intern bij jouw (nieuwe) werkgever gegeven of op één van onze schoollocaties.

Type BBL
Niveau 2
Erkenning Minister van OCW
Duur Minimaal 7 maanden

De opleiding Helpende Zorg en Welzijn

Tijdens het opleidingstraject leer je hoe je zorgvragers moet ondersteunen in en rondom het huis en met het huishouden. Ook begeleid je activiteiten voor zorgvragers en leer je over: hygiëne, voeding en communicatie.

Wat doe je als Helpende Zorg en Welzijn?

Als Helpende Zorg en Welzijn ondersteun je zorgvragers van alle leeftijden. Je assisteert bij huishoudelijke werkzaamheden, persoonlijke verzorging en activiteiten. Jouw doel is om zorgvragers en je collega’s te ondersteunen.

Leren via het social learning platform

Alle deelnemers krijgen tijdens het opleidingstraject toegang tot het social learning platform dat specifiek voor hen en de organisatie wordt ingericht. Op het platform wordt lesstof in de vorm van online content aangeboden zoals: trainingen, theorie, video’s en podcasts. Het social learning platform vormt de basis voor het opleidingstraject waar de deelnemers van én met elkaar leren.

Erkend mbo diploma

Nadat je het opleidingstraject succesvol hebt afgerond, krijg je een officieel erkend mbo niveau 2 diploma. Met dit diploma kun je gaan werken als Helpende. Wil je verder leren? Dan kun je na afronding beginnen met een opleiding- of certificaattraject op niveau 3.

Meer informatie

Wil je meer weten over de mogelijkheden om jouw medewerkers op te leiden tot Helpende Zorg en Welzijn? Neem contact met ons op of meld een medewerker (of jezelf) aan. Voor meer details over de opleiding, download de factsheet.

Nicolette Dijkhuis

Coördinator Gezondheidszorg en Welzijn