ROC Rivor van start gegaan met praktijkverklaringen op de werkvloer

Woensdag 30 maart startte bij Regionaal Sorteercentrum Schiphol het Incompany maatwerktraject van de Academie Leven Lang Ontwikkelen van ROC Rivor. Negen uitzendkrachten zijn begonnen met de praktijkleerroute Logistiek niveau 2. Deze samenwerking tussen YourSelect en ROC Rivor is mede ontstaan door Stichting Doorzaam. Doorzaam zet zich in voor de duurzame inzetbaarheid van uitzendkrachten.

Praktijkverklaring

Voor sommige mensen is het behalen van een mbo-diploma of mbo-certificaat net een brug te ver. Praktijkleren met de praktijkverklaring biedt dan een uitkomst. De uitzendkrachten ontvangen een praktijkverklaring voor de geleerde werkprocessen. Natasja van Duijn, Projectleider van ROC Rivor Leven Lang Ontwikkelen: “Voor sommige medewerkers is het de eerste keer dat ze een officieel document van een onderwijsinstelling ontvangen. En dan zijn ze terecht heel erg trots! Het is een laagdrempelige manier om medewerkers te motiveren zich verder te ontwikkelen, gewoon op de werkvloer.”

Ontwikkelen op de werkvloer

Matthijs Knippen van YourSelect: “De uitzendkrachten werken bij Regionaal Sorteercentrum Schiphol. Alle negen medewerkers zijn met veel enthousiasme gestart. De opleiding vindt grotendeels plaats op de werkvloer waar de uitzendkrachten, de bedrijfsleider van het sorteercentrum en ik meestal te vinden zullen zijn. Mede daarmee creëren we een veilige werkplek waar de uitzendkrachten zich volledig kunnen focussen op leren in de praktijk.”

Over Doorzaam

“Bij Doorzaam zien we graag dat uitzendkrachten zich ontwikkelen, blijven leren en gezond zijn! Eén van de diensten waarmee we uitzendbureaus ondersteunen, is het aanbieden van de Praktijkverklaring. Voor mensen die nog nooit een diploma hebben gehaald, is dit een hele mooie stimulans én erkenning. De Praktijkverklaring is namelijk een herkenbaar getuigschrift vanuit het mbo en kan de kans op blijvend werk vergroten. Wij zijn heel erg enthousiast en blij dat we deze negen uitzendkrachten deze mogelijkheid kunnen bieden.” Aldus Femke Kooijman, Manager duurzame inzetbaarheid Doorzaam.

Over YourSelect

YourSelect is een specialist in arbeidsmobiliteit voor iedereen die een beweging wil maken op de arbeidsmarkt. Voor wie werk wil vinden, maar ook voor wie aan het werk wil blijven. YourSelect biedt de instrumenten om een leven lang zelfredzaam te zijn. En heeft jarenlange ervaring met werving & selectie en is gespecialiseerd in recruitmentvraagstukken, uitzendoplossingen, outplacement, (re)integratie, training en coaching.

ROC Rivor Leven Lang Ontwikkelen

De academie Leven Lang Ontwikkelen van ROC Rivor richt zich op specifieke ontwikkelvragen voor individuen én werkgevers. De opleidingen vinden grotendeels plaats op de werkvloer. ROC Rivor biedt toekomstbestendige, wendbare (delen van) opleidingen en trainingen op maat. Uniek is de combinatie van een continue, gepersonaliseerde manier van opleiden met intensieve begeleiding én het gebruik van het social learning platform.