Maatwerk onderwijs met focus op bedrijven, organisaties en maatschappij

Welke uitdagingen kent jou bedrijf of organisatie? Als het gaat om de ontwikkeling van je bedrijf, organisatie en de bredere maatschappij, geloven wij in een benadering die zich richt op een leven lang leren voor iedereen. Maatwerk onderwijs is de sleutel tot succes omdat het zich aanpast aan individuele leerbehoeften en sneller kan reageren op veranderingen in de samenleving en de arbeidsmarkt.

Praktijkverklaring

Misschien is het voor je medewerker de eerste keer, dat hij of zij een leertraject met een officieel erkend document afrondt: de Praktijkverklaring. Een kortdurende scholing voor taken/ werkzaamheden die de medewerker volledig op de werkvloer kan leren en uitvoeren. Het geeft je medewerker een positieve leerervaring, waardoor het zelfvertrouwen toeneemt. De persoonlijke aandacht zorgt ervoor dat de motivatie omhoog gaat. Vaak resulteert dat in een lager ziekteverzuim, meer kwaliteit en hogere productiviteit.

Ontwikkelen en opleiden: Praktijkverklaring

De Praktijkverklaring is een verklaring dat iemand werkzaamheden beheerst in de praktijk, gelinkt aan de werkprocessen binnen het mbo-kwalificatiedossier. Dit wordt beheerd door: het Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).

Voor UWV en gemeenten is de Praktijkverklaring van meerwaarde in leerwerktrajecten en begeleidingstrajecten naar werk. Het draagt bij aan duurzame inzetbaarheid van de kandidaat, doordat hij zo zijn vaardigheden kan aantonen op de arbeidsmarkt. Voor mensen die nog nooit een diploma hebben gehaald, is Praktijkverklaring een hele mooie stimulans én erkenning.

Heb je vragen? Wij helpen je verder

Wil je meer informatie over een praktijkverklaring aanvragen? Neem dan snel contact met ons op.

Diplomeren & certificeren

Er is altijd een leermethode die het beste aansluit op de manier van leren voor je werknemer. En naast het behalen van een diploma, zijn er verschillende mogelijkheden waarop een werknemer beoordeeld kan worden. Als een werknemer een gedeelte van een mbo-opleiding heeft gevolgd, dan kan hij of zij ook een certificaat en of verklaring krijgen. Dit zijn door het onderwijs officieel erkende waardedocumenten. We kijken samen naar wat er nodig is voor je werknemer om het doel te bereiken.

Meer weten? Lees verder

Maatwerk

Iedere organisatie is uniek, heeft zijn eigen doelstellingen en de daarbij behorende uitdagingen. Onze maatwerkprojecten benaderen wij vanuit dat perspectief. De opleidingsbehoeften van jouw bedrijf zijn het uitgangspunt voor de incompany trainingen. Voor veel opleidingen en incompany trainingen is subsidie beschikbaar. De investering die je als organisatie moet doen, is daarmee vaak lager dan in eerste instantie wordt gedacht. Medewerkers hebben ook individueel mogelijk recht op subsidie. Tijdens het intakegesprek vertellen wij je of een medewerker in aanmerking komt voor een subsidie, hoe je een aanmelding doet en wat het vervolg is na de aanmelding.

Meer lezen over ons aanbod?

 

Opleiding voor werknemer(s)

Wil je een van onze opleidingen laten volgen door je werknemer(s)? Ook dat is mogelijk bij Rivor Volwassenenonderwijs. Onze reguliere opleidingen zijn ook beschikbaar voor bedrijven en organisaties. Het is zelfs mogelijk om opleidingen op locatie te geven.

Heb je vragen? Wij helpen je verder

Wil je meer informatie over een opleiding voor werknemer(s) aanvragen? Neem dan snel contact met ons op.

Deze organisaties gingen je voor

Sandra Leijdens

Coördinator Economie, Dienstverlening, Techniek en Logistiek