Klaar voor de STAP?

Zet je werkervaring om in een diploma met Rivor Volwassenenonderwijs en het STAP-budget

 

Bij Rivor Volwassenenonderwijs kun je jouw werkervaring omzetten in een diploma door het volgen van een zogenaamde diplomaroute. Dankzij het STAP-budget is dat ook nog eens extra voordelig! Benieuwd naar welke diplomaroutes wij bieden? Scroll dan verder.

 

*Ben je aangesloten bij een gastouderbureau, informeer naar de mogelijkheden voor vergoeding van de kosten.

Diplomaroutes

Hier vind je het overzicht van diplomaroutes die we op dit moment aanbieden bij Rivor Volwassenenonderwijs. Een diplomaroute is iets anders dan een opleiding. Je volgt geen lessen, maar doet meteen examen. Er zijn toelatingseisen om te kunnen deelnemen aan het examen. Je wordt alleen toegelaten wanneer je al voldoende praktijkervaring hebt opgedaan.

Meer weten over het inschrijvingsproces? Scroll dan door.

 

Diplomaroutes

Als Helpende Zorg en Welzijn ben je de steun en toeverlaat van je cliënten. Je werk is echt mensenwerk. Met een diploma mbo 2 Helpende Zorg en Welzijn kun je zorg bieden aan mensen met een (chronische) ziekte, een handicap, psychische problemen of een verslaving. Ook ondersteun je bij huishoudelijke taken, begeleid je de cliënt bij de persoonlijke verzorging en sta je de cliënt bij op emotioneel vlak. Je werk draagt bij aan een fijne leefomgeving. Een Helpende Zorg en Welzijn ondersteunt cliënten thuis, maar kan ook werkzaam zijn in een zorg- of welzijnsinstelling.

Steeds meer ouders kiezen voor een gastouder voor de opvang van hun kinderen. Niet alleen omdat het kleinschaliger en ‘huiselijker’ is dan bijvoorbeeld een kinderdagverblijf, maar ook omdat de opvang door een gastouder persoonlijk en vertrouwd is. Voor jou als gastouder een grote verantwoordelijkheid, want de functie van gastouder gaat veel verder dan alleen oppassen. Daarom worden er behoorlijk wat eisen gesteld aan het werk van gastouders, onder andere een diploma op mbo-niveau 2. Wanneer je over voldoende praktijkervaring beschikt, kun je met deze diplomaroute zonder opleiding het vereiste diploma behalen!

Inschrijven in vier simpele stappen

Schrijf je in wanneer je maar wilt. Je kan het hele jaar door aan de slag met deze diplomaroutes. Let er wel op dat er beperkt STAP-budget beschikbaar is. Meer informatie over wanneer en hoe je gebruik kan maken van het STAP-budget lees je op de website van de Rijksoverheid.

 

De diplomaroute volgt zes stappen en om hiermee te starten moet je voldoen aan de volgende eisen:

  • Je bent 18 jaar of ouder;
  • Je spreekt en schrijft Nederlands op niveau 2F of hoger;.
  • Je hebt 400 uur ervaring opgedaan in de afgelopen 2 jaar, waarvan minimaal 100 uur in het afgelopen jaar.
  • Je hebt voldoende praktijkervaring met alle aspecten waar je voor de richting mee te maken krijgt.
  • Je voldoet aan de wettelijke vooropleidingseisen, kunt dat aantoonbaar maken met een kopie van je diploma, of je beschikt over voldoende praktijkervaring waardoor je in aanmerking komt voor een toelatingsonderzoek.
01

We beginnen met een intakegesprek. Voorafgaand vul je een formulier in. Tijdens de intake bepalen we of je voldoende ervaring hebt om te worden toegelaten.

02

Eén van de verplichte onderdelen voor een diploma zijn de centrale examens Nederlands en rekenen. Deze worden afgenomen bij Rivor Volwassenenonderwijs in Tiel.

03

De schriftelijke examens bestaan uit twee onderdelen. Naast het schriftelijke examens Nederlands schrijven krijg je een beroepsgerichte kennistoets.

04

Tijdens het praktijkexamen gaat een examinator mee naar je werkplek om jou gedurende 4,5 uur te observeren in de praktijk en bestaat uit een observatie, simulatie en rollenspel.

05

Waar mogelijk worden keuzedeel examens gecombineerd met het praktijkexamen. Tijdens de intake lichten wij de keuzedeel examens toe en kun je starten.

06

Als je alle examens met een voldoende hebt behaald kom je in aanmerking voor het diploma. Dit is een officieel erkend mbo niveau 2 diploma.

 

Inschrijven

Schrijf je hier in voor onze diplomaroutes!