Omscholing volwassenen

Zit je binnen je huidige functie niet meer op je plek? Wil je eigenlijk het liefst iets heel anders gaan doen? Je bent echt niet de enige. Jaarlijks zijn er heel veel mensen die zich willen omscholen, ook op latere leeftijd. Met succes! Bij Rivor Volwassenenonderwijs geloven we erin dat je nooit te oud bent om te leren.

Waarom kiezen voor omscholing op latere leeftijd?

Wanneer ben jij begonnen met werken? Aan het begin van je twintiger jaren of zelfs aan het eind van je tienerjaren? Destijds had je misschien heel andere interesses, die ook invloed hadden op je beroepskeuze. Liggen je interesses nu heel ergens anders en ben je toe aan een verandering in je loopbaan? Dan kun je je laten omscholen via een erkende opleider zoals Rivor Volwassenenonderwijs.

Er zijn zoveel redenen te bedenken waarom je je wilt laten omscholen. Bijvoorbeeld dat je mantelzorger bent geweest zonder daar bewust voor gekozen te hebben, maar dat het je eigenlijk veel voldoening geeft. Of je bent gewoonweg uitgekeken op je huidige baan. Het kan ook zijn dat het werk dat je nu doet, lichamelijk inmiddels te zwaar voor je is geworden. Als je het wat zakelijker bekijkt, is omscholen ook een zeer geschikt middel om je arbeidskansen te vergroten.

Tijdens het omscholingstraject verdiep je je in een beroep naar eigen keuze. Je gaat daarmee echt je horizon verbreden. Er zijn vele redenen waarom veel volwassenen kiezen voor omscholing:

  • Ze zijn uitgekeken op hun baan;
  • Het werk is lichamelijk te zwaar om nog jaren vol te houden;
  • Ze zijn toe aan een nieuwe uitdaging die meer energie oplevert.

Nieuwsgierig naar een maatwerk omscholingstraject van ROC Rivor? Neem dan gerust contact met ons op voor persoonlijk advies.

Omscholen na je 40ste? Doen!

Ben je de 40 gepasseerd en denk je erover om het roer volledig om te gooien? Het zal je gegarandeerd veel opleveren. Ongeacht je leeftijd. Wij denken graag met je mee en geven je de omscholing die bij jou en je leeftijd past. Of je nu wil omscholen of na je 50e , dat maakt niet uit.

Meer weten over omscholing voor volwassenen?

Kijk eens naar de mogelijkheden die we voor jou hebben.

Heb je vragen?

Onze projectmanagers staan voor je klaar.

Contact opnemen

Adrie Pol

Directeur