Niveau mbo 3/4

K0067 NAH

NAH-cliënten vragen een specifieke aanpak die aanvullende kennis en vaardigheden van jou vereisen. Dit verdiepende keuzedeel biedt de verdieping die je nodig hebt voor het begeleiden en ondersteunen van de specifieke doelgroep mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Daarnaast leer je zelfstandig werken en verantwoordelijkheid dragen met betrekking tot de ondersteuning van NAH-cliënten. Thema’s die aan bod komen zijn het inventariseren van de (nieuwe) mogelijkheden voor de client, de wensen en behoeften, het begeleiden van de NAH cliënt en naastbetrokkenen bij verliesverwerkingen, omgaan met ontremd gedrag en omgaan met het disharmonische profiel van de NAH-cliënt.

Als er hersenschade ontstaat in de loop van je leven, heb je niet-aangeboren hersenletsel. Het krijgen van een hersenletsel betekent een breuk in iemands levenslijn. De wereld is niet meer zoals hij was en zal dat ook niet meer worden. NAH heeft gevolgen voor het gedrag, de cognitie en de emotie. Dan kan regelmatig problemen opleveren, zowel voor de persoon met niet-aangeboren hersenletsel als voor de mensen om hem of haar heen. Dus als je in je werk te maken hebt met mensen met NAH, dan vraagt dat om inzicht en deskundigheid om deze mensen goed te kunnen begeleiden.

Type Certificaat
Niveau MBO mbo 3/4
Duur 240 SBU
Startdatum Maart 2025
Prijs 750,00*
gezondheidszorg

Wat komt er aan bod?

Inventariseren van de (nieuwe) mogelijkheden, wensen en behoeften van de NAH-cliënt; – Begeleiden van de NAH-cliënt en naastbetrokkenen bij verliesverwerking; – Omgaan met het disharmonische profiel van de NAH-cliënt; – Omgaan met ontremd gedrag van de NAH-cliënt.

De training behandelt de theoretische kennis over NAH. Ook leer je hoe je deze kennis kunt toepassen in de praktijk.

Wat kun je met de cursus: Mensen met niet-aangeboren hersenletsel?

Met het certificaat heb je kennis en inzicht verworven en praktische handvatten voor in de praktijk. Mensen met NAH beter begeleiden en ondersteunen, je leert verantwoordelijkheid dragen in de ondersteuning voor mensen met NAH. Het niveau van de cursus is 3/4. Als je niet werkzaam wilt zijn met cliënten met NAH dan is deze cursus niets voor jou.

De toelatingseisen en specificaties:

Toelatingseisen:

  • Niveau 2

Specificaties:

  • De cursus vindt plaats in Tiel en kan indien gewenst op locatie gegeven worden en omvat 6 dagdelen van 3 uur.
  • De kosten van de cursus bedragen: € 750.
  • De cursus kun je naast je werk volgen.
  • Je dient alle 6 lessen gevolgd te hebben.
  • Je kunt rekenen op 3 uur zelf studiebelasting per week.

Erkend certificaat

Je behaalt een certificaat op niveau 3 of 4 voor het keuzedeel 0067. Het krijgen van een hersenletsel betekent een breuk in iemands levenslijn. NAH heeft gevolgen voor het gedrag, de cognitie en de emotie. Dan kan regelmatig problemen opleveren, zowel voor de persoon met niet-aangeboren hersenletsel als voor de mensen om hem of haar heen. Dus als je in je werk te maken hebt met mensen met NAH, dan vraagt dat om inzicht en deskundigheid om deze mensen goed te kunnen begeleiden. De training NAH is voor iedereen die via werk of in de persoonlijke omgeving te maken kan hebben met kinderen of volwassenen met niet-aangeboren hersenletsel.

De voordelen

  • Door de verdieping op het gebied van NAH verbreed je je mogelijkheden om met een specifieke doelgroep te werken. Het biedt een goede basis voor de deskundigheid op het gebied van NAH.
  • Je kunt in de zorgverlening  en begeleiding  adequate keuzes maken die geënt zijn op inzicht in de specifieke dynamiek die in gedragingen, emoties en verwerkingsreacties zichtbaar is.
  • Je hebt handvatten om in de praktijk om te gaan met ontremd gedrag en omgaan met het disharmonische profiel van de NAH-cliënt

Het programma

Module 1: Begeleiden van NAH-cliënten in de gehandicaptenzorg

Module 2: Inventariseren van de (nieuwe) mogelijkheden, wensen en behoeften van de NAH-cliënt

Module 3: Begeleiden van de NAH-cliënt en de naastbetrokkenen bij de verliesverwerking

Module 4: Omgaan met het disharmonische profiel van de NAH-cliënt

Module 5: Omgaan met ontremd gedrag van de NAH-cliënt

Goedenavond!

Vragen over dit certificaattraject?

Heb je interesse in dit certificaattraject, schrijf je dan in door het aanmeldformulier in te vullen.

Voor vragen over de cursus kun je contact opnemen met Nicolette Dijkhuis via info@rivorvolwassenenonderwijs.nl of 0344-656220.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Waar gaat je vraag over?*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.