C0125 Pedagogisch klimaat in de kinderopvang

Zou jij baby’s, peuters en kleuters willen helpen in hun ontwikkeling? Dat kan, want jij kan het verschil voor ze maken als je in de dag- en peuteropvang werkt. Ook als je geen pedagogische achtergrond hebt, zijn er mogelijkheden genoeg als je als zij-instromer overweegt een nieuwe weg in te slaan in de kinderopvang. Het mbo-certificaat Pedagogisch klimaat in de kinderopvang is dan een perfecte stap. Naast lesdagen op school, doe je praktijkervaring op bij jouw leerwerkplek. Wat je leert, kan je daarmee direct toepassen. Met deze combinatie ben je optimaal voorbereid om een waardevolle bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van jonge kinderen.

Kosten
€ 995
Type
Certificaat
Startdatum
30 augustus 2024
Niveau
mbo3
Duur
10 dagdelen

Wat komt er aan bod?

Je leert hoe je in de dag- en peuteropvang pedagogisch verantwoord kunt werken met jonge kinderen volgens de nieuwste inzichten. Een veilig en gezond pedagogisch klimaat is een absolute voorwaarde omdat we ervan overtuigd zijn dat dit de basis vormt voor de ontwikkeling van kinderen.

Natuurlijk leer je hoe je deze veilige omgeving kunt creëren én hoe je de verzorging van kinderen combineert met spel en educatie. We richten ons op het inzichtelijk maken van de individuele behoeften van elk kind binnen een groep waardoor je in staat bent om op maat gemaakte ondersteuning te bieden.

Naast de theoretische benadering omvat het certificaattraject ook praktische componenten. Van het bieden van persoonlijke verzorging voor kinderen tot het organiseren van ontwikkelingsgerichte activiteiten. Je zult stap voor stap vertrouwd raken met alle facetten van het werk.

Wat kun je met de cursus C0125 Pedagogisch klimaat in de kinderopvang?

Je hebt geleerd om de behoeften en wensen van kinderen te herkennen en hoe je ze effectief kunt inventariseren en erop kunt reageren. Je geeft persoonlijke verzorging die voldoet aan de fysieke behoeften van kinderen en die hun emotionele welzijn ondersteunt. Van het troosten van een verdrietig kind tot het verzorgen van hun dagelijkse behoeften met liefde en aandacht.

Wij leren je de essentiële vaardigheden om een betrouwbare en zorgzame begeleider te zijn. Wij geven je de richtlijnen om een omgeving te creëren waarin kinderen veilig kunnen ontwikkelen en groeien. En dat in een hygiënische en gezonde omgeving die de veiligheid en het welzijn van kinderen waarborgt.

Na afronding van de opleiding ontvang je het landelijk erkende mbo-certificaat en het branche-certificaat C1025 Pedagogisch Klimaat in de Kinderopvang.

De toelatingseisen en specificaties:

Toelatingseisen:

  • Je hebt een vmbo-diploma (kaderberoepsgericht, gemengd of theoretische leerweg), een diploma op mbo-niveau 2, of een overgangsbewijs van havo of vwo 3 naar 4.
  • Je werkt bij een erkend leerbedrijf

Specificaties:

  • Niveau: Volwassenenonderwijs, Niveau 3
  • Duur: 10 dagdelen
  • Locatie: Rivor Tiel
  • Startdatum: 30 augustus 2024
  • Kosten: € 995 exclusief lesmateriaal
  • Resultaat: mbo-certificaat, branche-certificaat

Je volgt 10 dagdelen bij Rivor en krijgt praktijkervaring op een leerwerkplek bij een kinderdagverblijf, integraal kindcentrum, bso of vve-locatie onder begeleiding van een ervaren collega.

Erkend certificaat

Mbo-certificaat, branche-certificaat

Vervolgmogelijkheden

Na afronding kun je ervoor kiezen om aanvullende certificaten te behalen zoals Ontwikkeling en spelen stimuleren in de kinderopvang (C0123) of Professioneel samenwerken en communiceren in de kinderopvang (C0126). Bovendien geeft het certificaat Pedagogisch klimaat in de kinderopvang vrijstelling voor bepaalde onderdelen van de opleiding Pedagogisch medewerker kinderopvang niveau 3. Klaar om de volgende stap te zetten in je carrière in de kinderopvang? Schrijf je dan in bij Rivor Tiel en laat ons je begeleiden naar een toekomst waarin jij het verschil kan maken voor kinderen!

VOOR WERKGEVERS

Wil je deze scholing voor jouw organisatie? Neem dan contact op met opleidingscoördinator Nicolette Dijkhuis (06-41233990).

Alles wat je moet weten

Het certificaattraject duurt 10 dagdelen en bevindt zich op Rivor in Tiel.

De startdatum van dit certificaattraject 30 augustus 2024. Er zijn nog een aantal plekken open. Wees er snel bij!

De kosten kosten voor het certificaat bedragen 995 euro excl. lesmateriaal.

Goedenavond!

Vragen over dit certificaattraject?

Heb je interesse in deze cursus, schrijf je dan in door het aanmeldformulier in te vullen.

Voor vragen over de cursus kun je contact opnemen met Nicolette Dijkhuis via info@rivorvolwassenenonderwijs.nl of 0344-656220.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Waar gaat je vraag over?*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Kosten
€ 995
Type
Certificaat
Startdatum
30 augustus 2024
Niveau
mbo3
Duur
10 dagdelen