ROC Rivor viert diplomering van medewerkers Hitachi Vantara

Twee jaar geleden begonnen 15 medewerkers van Hitachi Vantara aan een (interne) opleiding ICT of Transport en Logistiek verzorgd door ROC Rivor. Vrijdag 2 juli ontvingen zij hun mbo-diploma onder groot applaus van collega’s, familie en docenten. Hiermee werd een van de Incompany maatwerk-trajecten van de Academie Leven Lang Ontwikkelen van ROC Rivor succesvol afgerond. Ook werd de eerste Leven Lang Ontwikkelen Award uitgereikt aan een van de medewerkers van Hitachi Vantara.

De deelnemers van het Incompany opleidingstraject hebben een zeer knappe prestatie geleverd. Ondanks de uitdagingen die de corona-situatie met zich meebracht, hebben ze allemaal zonder studievertraging hun mbo-opleiding afgerond. Natasja van Duijn, projectleider Leven Lang Ontwikkelen bij ROC Rivor, is dan ook erg trots op deze groep. Ze vertelt: “Het volgen van een opleiding in combinatie met een fulltime baan en vaak ook een gezin is pittig en vraagt om doorzettingsvermogen. En dat ook nog in een tijd waarin we met alle corona-maatregelen te maken hebben. Het is daarom extra bewonderingswaardig dat ze allemaal geslaagd zijn.”

Leven Lang Ontwikkelen Award

Dit jaar reikt de academie Leven Lang Ontwikkelen van ROC Rivor voor het eerst een award uit aan een deelnemer die een bijzondere prestatie heeft geleverd. Deze eerste award werd afgelopen vrijdag uitgereikt aan Tim Klop. Tim werkt bij Hitachi Vantara en heeft zijn diploma Logistiek Teamleider behaald. “Ik had vooraf veel twijfel om te starten met de opleiding. Ik dacht dat ik onderwijskundig verwaarloosd was. Door wat extra instaptoetsen voorafgaand aan de opleiding durfde ik toch de stap te wagen”, aldus Tim Klop. Met veel motivatie en hard leren heeft Tim een heel mooi resultaat behaald. En daarom is hij de terechte winnaar van de eerste Leven Lang Ontwikkelen Award!

Nauwe samenwerking

Binnen de academie Leven Lang Ontwikkelen (LLO) van ROC Rivor krijgen medewerkers de kans om hun opgebouwde kennis en vaardigheden om te zetten in een diploma. Dit gaat in samenwerking met de organisatie waar zij werkzaam zijn. De samenwerking met Hitachi Vantara is een van de bedrijven waar ROC Rivor een maatwerktraject heeft verzorgd. Marjon van der Ven, manager LLO, is trots op een samenwerking als deze: “De nauwe samenwerking tussen Hitachi Vantara, de deelnemers en ROC Rivor heeft tot een succesvol maatwerk traject geleid, waarin alle partijen uitgedaagd zijn om over de eigen kaders heen te kijken. Het is een voorbeeld van Leven Lang Ontwikkelen voor iedereen!”.

Deze samenwerking heeft een positieve uitwerking op de deelnemers van Hitachi Ventara. Daarom slaan Hitachi Vantara en ROC Rivor binnenkort de handen weer ineen voor diverse vervolgtrajecten.

SLIM-regeling

Vanaf maart 2020 geldt de SLIM-regeling (Stimuleringsregeling Leren en ontwikkelen). Met deze regeling kunnen MKB-bedrijven subsidie aanvragen voor het verder ontwikkelen van hun medewerkers. Het geld kan worden ingezet om een leerrijke werkomgeving in een bedrijf te versterken, maar ook om werknemers met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt een beroepsopleiding op maat te laten doen.

Ook kunnen ondernemers subsidie krijgen voor medewerkers die tijdens hun werk een (deel van een) mbo-opleiding willen volgen. De SLIM-regeling vergoedt namelijk een deel van de kosten van een derde leerwegtraject. Meer informatie over de SLIM-regeling vind je op www.rijksoverheid.nl.